LegalTech یکی از روندهایی است که رشد آن بعد از FinTech و Healthtech یا حوزه‌های دیگر صورت خواهد گرفت. چون هر کشور قوانین حقوقی خاص خودش را دارد، استارتاپ‌های سراسری و جهانی بسیار کمی وجود دارند و استارتاپ‌هایی که وجود دارند، بیشتر محلی و داخل کشور خود فعالیت می‌کنند. حتی خیلی از استارتاپ‌های آمریکایی فقط در ایالت خودشان می‌توانند فعالیت کنند چرا که ایالت به ایالت تفاوت‌هایی وجود دارد.

یکی از آن استارتاپ‌هایی که حداقل در آمریکا خیلی موفق است، RoketLawyer است. یکی از سرمایه‌گذاران بزرگ استارتاپ RoketLawyer راکت-اینترنت بوده که در ایران هم سرمایه گذاری کرده است. RoketLawyer استارتاپی است که در سه حوزه کار می‌کند. می‌توانید با وکلا صحبت کنید، سؤال بپرسید، مستندات حقوقی یا قراردادهایتان را در این سایت به صورت آنلاین ایجاد کنید. نمونه‌هایی نیز وجود داردکه می‌توانید برای خودتان درست کنید. این استارتاپ در سال ۲۰۰۸ راه‌اندازی شده، بیش از 50 میلیون دلار جذب سرمایه داشته‌اند و می‌توان گفت یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌های حوزۀ حقوقی در آمریکا است.که مدل‌درآمدی هم مشخص است ، از مشاورۀ حقوقی و از حق اشتراکی در ازای حضور در این سامانۀ که از وکلا می‌گیرند درآمد دارد.

در کشور ما هم می‌توان تنها به عریضه به عنوان یک استارتاپ اشاره کرد که نسبتاً خوب پیش رفته است. چند سایت و کانال تلگرامی هم هستند که برای خود دفاتر حقوقی راه اندازی کرده‌اند اما چندان به‌صورت استارتاپی که کار خاصی در این حوزه کرده باشند نداریم. این‌ها مدل درآمدی‌شان معمولاً کمیسیون است؛ یعنی بخشی از حق‌الوکاله را به عنوان کمیسیون کسر می‌کنند. اما RoketLawyer از وکلا در ازای حضور در سامانۀ آنها، حق اشتراک ماهانه دریافت می‌کند.

منابع:

1-راه پرداخت

2-آموزش ابرروندهای استارتاپ‌های دنیا، مدرس: آرمان صفایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.