کودکان برای رشد و توسعه فکری به بازی نیاز دارند و کاربرد تکنولوژی در رشد و توسعه این بازیها در اثربخشی و یادگیری هرچه بیشتر کودکان موثر است. بازیهای موبایلی یکی از این ابزارهاست.
بازیهای شناختی از جمله بازیهایی هستند که با هدف آزمایش و تقویت مهارتهای کودکان در حوزه شناخت ایجاد میشود. تمرینات دارای هدف به منظور بهبود عملکرد مغزی و مهارتهای شناختی است.
سرعت عمل، زمان و قدرت تصمیمگیری سریع از مولفههای حیاتی شناختی هستند که سنجش آنها در بازی های کامپیوتری راحتتر و با دقت بیشتری است. درعین حال در بازیهای کامپیوتری فرد باید در مراحل مختلف بازی، استراتژیهای مختلفی را بچیند و با انعطاف رفتار کند. هماهنگی بین حرکات دست و چشم و دیدن هدفهای تصویری و فشردن سریع یک دکمه بر روی صفحه کلید و یا دسته بازی از دیگر مولفههای شناختی است که در قالب بازیهای رایانهای قابل بهبود است.
هانا یکی از این بازیهای شناختی ایرانی است که توسط روانشناسان و بازیسازان برای کودکان 3 تا 10 سال تولید شده است.
هدف تیم هانا تقویت مهارت شناختی درکنار دانش عمومی اجتماعی و یادگیری تحصیلی است که با چاشنی سرگرمی همراه است.
این بازی والدین را از وضعیت شناختی کودک آگاه میسازد. یک گزارش اولیه روانشناسی به خانوادهها ارائه میدهد. این گزارشات نقاط قوت و ضعف کودکان را روشن میکند. هدف غایی هانا کمک به والدین برای شناخت هرچه بیشتر کودکان است. با شناسایی نقاط قوت و ضعف راه سلامت روان را روشن ساخته و خانواده را از نگرانی ودغدغههای احتمالی دور میسازد. به نوعی این بازی جنبه سرمایهگذاری سلامت روان کودک را دارد. کمک میکند با شناخت حداکثری بدانیم چه برنامهای برای کودک مفید است.
هانا میتواند آمادگی کودک برای تحصیل در مدرسه را هموار سازد.
بدون دیدگاه