Inernet of Things یا اختصاراً IoT یا اینترنت اشیا یا اینترنت چیزها همانطور که مشخص است اشیایی هستند که به اینترنت وصل می‌شوند و داده‌هایی را منتقل می‌کنند و کسانی که در این حوزه کار می‌کنند، اصطلاحاً استارتاپ‌های IOTTech‌ به آن ها می‌گویند. حوزۀ IoT‌ به قدری بزرگ است که در همۀ حوزه‌های FinTech، HealthTech و LegalTech می‌تواند فعالیت کند. چون با دستگاه‌ها سر و کار دارد و ابزارها و دستگاه‌ها در حال  هماهنگ شدن با اینترنت و انتقال مداوم داده هستند. پیش‌بینی شده تا سال 2020 حجم سرمایه‌گذاری IoT 70 میلیارد دلار خواهد بود. در سال 2017 پیش‌بینی ‌شده بود که 40 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت خواهد گرفت.

شاید LimeBike‌ آشنا باشید. یک استارت‌آپ است که دوچرخه‌های خاصی را به کاربران ارائه می‌دهد. این دوچرخه‌ها مبتنی بر IoT هستند؛ یعنی به اینترنت متصل می‌شوند و شما می‌توانید با گوشی‌تان قفل این دوچرخه‌ها را باز کنید. این دوچرخه‌ها را در جای‌جای شهر قرار داده‌اند و شما می‌توانید با اپلیکیشن LimeBike‌ قفل دوچرخه را باز کنید و هر چقدر می‌خواهید با آن‌ها مسافرت ‌کنید و میزان کیلومتری که مسافرت کردید و هزینه‌‌ی آن‌را به‌صورت بلادرنگ مشاهده نمایید.

استارتاپ جالب دیگر، PlayBrush است. این استارت‌آپ برای کودکانی که علاقه‌ای به مسواک‌زدن ندارند، مسواک‌های مبتنی بر IoT ارائه می‌دهد. این مسواک‌ها به اینترنت متصل می‌شنود و از طریق اینترنت به یک گیم مربوط می‌شود و بچه ها با مسواک‌زدنشان میکروب‌ها را با حرکات دست می کشند. بسیاری از کاربران به مسواک‌‌زدن اعتیاد پیدا کرده و مسواک را رها نمی‌کردند و به قدری بازی برایشان جذاب بود که روزی بیشتر از سه وعده مسواک می‌زدند.

منابع:

1-راه پرداخت

2-آموزش ابرروندهای استارتاپ‌های دنیا، مدرس: آرمان صفایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.