بانک مرکزی یکه تاز مقابله با فیشینگ

بانک مرکزی یکه تاز مقابله با فیشینگ


بانک مرکزی یکه تاز مقابله با فیشینگ

بانک مرکزی یکه تاز مقابله با فیشینگ

با توجه به انتشار  اطلاعات محرمانه و حساس کارت بانکی  و «فیشینگ درگاه‌های پرداخت» در اسفندماه ۱۳۹۸ نسبت به میانگین اتفاقات شناسایی‌شده در ابتدای سال (پیش از عملیاتی‌سازی رمز دوم پویا) کاهش ۸۵ درصد یافته است.

بر مبنای گزارشات بانک مرکزی، با کنترل  و نظارت وقایع سایبری شبکه بانکی قبل و بعد از عملیاتی‌سازی رمز دوم پویا از اقدامات بانک مرکزی برای کسب اطمینان از اثرگذاری آن بود. بر این پایه ، نتایج حاصل از نظارت سایبری شبکه بانکی نشان می‌دهد « انتشار اطلاعات محرمانه  کارت بانکی» در ۹ ماهه اول سال ۱۳۹۸، علی‌رغم برخی فراز و نشیب‌ها روندی فزاینده داشته اما از دی‌ماه و به‌ویژه در بهمن‌ماه و اسفندماه، این پدیده با روند رو به افول روبه‌رو شده است؛ حتی وقایع تحت نظارت ، در اسفندماه ۱۳۹۸ قریب به ۹۰ درصد نسبت به میانگین وقایع شناسایی‌شده در ماه‌های ابتدایی سال (پیش از عملیاتی‌سازی رمز دوم پویا) نزول داشته است.

همچنین پدیده مرتبط با «فیشینگ درگاه‌های پرداخت» نیز به‌طور مشابه در ۹ ماهه اول سال ۱۳۹۸ روندی  صعودی روبه رو بوده‌ است ، اما با فرا رسیدن زمستان سال  ۹۸ روند وقوع این دسته از وقایع کاملاً نزولی شده است، آنچنان‌که میزان این دسته از وقایع در اسفندماه ۹۸ نسبت به رخدادهای شناسایی‌شده در ابتدای سال (پیش از عملیاتی‌سازی رمز دوم پویا) کاهش ۸۵ درصدی را تجربه کرده است.

حال باید دید اطلاعات منتشره بانک مرکزی در خصوص تعداد دستورات قضایی ابلاغ‌شده به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در حوزه جرائم سایبری چه آگاهی به ما می‌دهد؟ این آمارها بیانگر کاهش قابل‌توجه در تعداد این دستورات، هم‌زمان با عملیاتی سازی رمز دوم پویا است.

با رشد ۴۰۰ درصدی پرونده‌های تشکیل‌شده در پلیس فتا با موضوع برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز در ابتدای سال ۹۸ در مقایسه با نیمه اول سال ۹۷ و حدسیات و گمانه زنی ها از رشد تعداد این پرونده‌ها تا انتهای سال خبر میدهد ، بانک مرکزی تصمیم گرفت تا به ‌منظور حفاظت از دارایی‌های مشتریان بانکی، با طراحی یک طرح اقدام مشترک در نظام بانکی، پویاسازی رمزهای دوم کارت‌های بانکی را تا پیش از پایان سال ۹۸، در دستور کار خود قرار دهد.

در طرح مذکور هدف این بود که اقشار مختلف مردم با سطوح متفاوتی از امکانات و سلایق و در گروههای مختلف پوشش داده شوند؛ لذا راهکارهای مختلفی نظیر ارائه پیامکی رمز پویا در کنار برنامه‌های رمزساز و اعمال معافیت برای تراکنش‌های با مخاطره پایین (مبالغ زیر ۱۰۰ هزار تومان) به‌منظور ایجاد تعادل میان امنیت و سهولت کاربری برنامه ریزی و اجرا شد.

دشواری سوءاستفاده از کارت‌های بانکی، بزرگ‌ترین دستاورد پویاسازی رمزهای دوم کارت‌های بانکی است و تلاش‌های نظام بانکی برای بالا بردن مداوم  امنیت خدمات بانکی و فعالیت کلاهبرداران را با مشکل مواجه خواهد کرد اما همراهی مردم پشتوانه قوی حرکت در مسیر طرح شده برای حفاظت از دارایی‌های امانی مردم است.

همچنین از آنجا که حلقه واسط میان مشتریان و خدمات بانکی، فرهنگ بهره‌وری از این خدمات است و تلاش برای افزایش امنیت در خدمات بانکی بدون ترویج فرهنگ استفاده امن و صحیح از این خدمات، به‌قدر کافی اثرگذار نخواهد بود؛ در کنار تلاش‌های نظام بانکی برای ارتقا امنیت ابزارهای پرداخت، انتظار می‌رود مشتریان نیز از رفتارهای پرمخاطره را کنار گذاشته و هوشیاری خود را حفظ کنند ، در ناکام گذاشتن فعالیت‌های کلاهبردارانه و حفاظت از دارایی‌های خود، بطور فعالانه ایفای نقش کنند.

با تفکر و تعمق درباره این مطلب درمیابیم فیشینگ در درگاه‌های پرداخت توسط کلاهبرداران در سال98 کاهش فزاینده‌ای نسبت به مدت مشابه سال قبل خود داشته است‌.

اما تدبیر بانک مرکزی در مقابله با فیشینگ چه بوده ؟ اینطور مینماید که بانک مرکزی با رونمایی از طرح رمز پویا گامی بلند در راستای مبارزه با کلاهبرداران اینترنتی برداشته و در صیانت از دارای امانی مردم موفق عمل کرده است اما هنوز راهی طولانی تا ریشه کن‌کردن سرقت ها و کلاهبرداری های اینترنتی دارد.پرسشی که در ذهن همگان نقش بسته این است که بانک مرکزی چگونه در سال 99 به پیشگیری از کلاهبرداری و حفاظت از دارایی‌های مردم می‌پردازد.

   ‌ ‌ ‌  ‌….

منبع : روابط عمومی بانک مرکزی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.